Voorstellingen

Jul de Jutter

Jul de Jutter  is dol op de zee. En het fijne is dat de zee altijd van alles voor haar meebrengt. We gaan de zee horen, voelen, ruiken en proeven en wat Jul heeft gevonden wordt verteld.

Een interactieve voorstelling voor peuters, kleuters.

We hebben er een geitje bij

Voorstelling voor peuters en kleuters met als uitgangspunt het bekroonde prentenboek van 2016.

Het boek wordt gezongen en bekeken en achter de hoge en lage heg  zitten allerlei dieren verstopt met hun jong. Bij elk dier hoort een liedje dat we samen zingen.

Boer Boris heeft vakantie

Interactieve voorstelling voor jonge kinderen.

Samen maken we een tractor en rijden naar zee met alle dieren en spulletjes die we samen bij elkaar verzinnen. en als het donker wordt gaan we weer naar huis.

Boer Boris


Kleine mol

Voorstelling voor kinderen vanaf 3 jaar.
De grote mol gaat samen met de kleine mol uitzoeken wie er op zijn kop gepoept heeft.
Bijna alle kinderen kennen het prentenboek maar het blijft leuk.
Tijdens deze voorstelling zingen we het liedje van de mol, zien we poep, praten we over poep en gaan we poepjes proeven.
De voorstelling duurt ongeveer 40 minuten.

    


Circus Betsie

Vroeger was Circus Betsie een vlooiencircus met vlo Betsie als hoofdact. Tot op een dag er een hond langskwam en Betsie voor een leven buiten het circus koos. Hoe moest het verder met Circus Betsie?
Gelukkig zijn er nog meer dieren op de wereld en Circus Betsie werd een heus dierencircus met olifanten, leeuwen, vlinders en een beer.
Maar ook deze dieren hebben een eigen wil en soms komt het voor dat ze zomaar tijdens de voorstelling op stap gaan. Bijna lijkt de voorstelling niet door te kunnen gaan want wie durft er tegenwoordig nog door een hoepel te springen, is berensterk, kan over een touw lopen of staat op een been met de slurf in de lucht?
Het is een interactieve voorstelling voor kinderen vanaf 3 jaar. Ze worden uitgenodigd mee te denken en doen.
De voorstelling duurt ongeveer 40 minuten.

     Kleine muis zoekt een huis

Voorstelling n.a.v. het bekroonde peuterboek.
Het verhaal wordt voorgelezen en samen gaan we dieren en dingen helpen die in de kist wonen maar dat niet leuk vinden. We zoeken voor iedereen een goede plek om te wonen en zingen tot slot samen een lied.
Geschikt voor peuters en jonge kleuters, en de voorstelling duurt ongeveer 30 minuten.


Olivier

Een echte herfstvoorstelling voor peuters en kleuters.
Het boek: wat nu Olivier? wordt voorgelezen en nagespeeld. Maar hoe wordt Len een echte berenmoeder? Ter plekke trekt ze berenkleding aan, schminckt zich als een beer en het naspelen en verdwalen kan beginnen.
Voorstelling duurt een ruim half uur.


Kwekkie

Voorstelling voor peuters en kleuters.
Het boek van Kiki die foto’s bekijkt met haar opa wordt voorgelezen in een gezellig huiskamerdecor. Len, die dol is op eenden, is op een dag een eendenkuiken tegengekomen die dacht dat Len zijn moeder was. Dat kan natuurlijk niet en het eendje wordt teruggebracht naar zijn echte moeder maar vanaf dat moment is Len de oma van het eendje Kwekkie. Hij komt regelmatig op bezoek en samen doen ze dan allerlei leuke dingen waarbij ze liedjes zingen en foto’s maken. Die foto’s hangen in de huiskamer.
De voorstelling duurt ongeveer 30 minuten.


Vrouw van de zee

Voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar.
Leandra is dol op de zee. Ze heeft een zeelied, speciale zeejurk en een kastje waarin ze haar bijzondere vondsten bewaard.
Op een dag vindt ze een fles met een briefje. Waar komt dat vandaan? Wie heeft het geschreven? Samen met de kinderen en diversen dieren, waaronder de mooiste vis van de zee, gaat ze post terugsturen.
De voorstelling duurt ongeveer 45 minuten.


Grootmoeder van…

Grootmoeder heeft een verhalenkast vol laatjes, ze zingt, vertelt sprookjesverhalen, laat kinderen meespelen in een sprookjeshutspot, speelt het wiekentdesprookjesspel, enz. enz. Soms is ze de draad een beetje kwijt maar gelukkig zit er in de kast altijd wel een laatje met een draad en kan het spel weer verder gaan.
Deze voorstelling is geschikt voor alle leeftijden en kan ook als workshop worden aangeboden. De duur van de voorstelling is afhankelijk van de leeftijd van de kinderen.

 De dikke kok maakt verhalensoep

De dikke kok maakt soep en alles wat in de soep gaat heeft een verhaal. Waarom groeien wortels onder de grond en zingen de druiven een gezellig liedje. Voor midden en bovenbouw kinderen wordt het verhaal van Jan met de stinkende adem verteld.

Een vrolijke voorstelling die geschikt is voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Ook kunnen er diverse thema’s in verwerkt worden.

Kok van Roald Dahl

 


De tekenvertelling: De wind in de wilgen

De mol vertelt een verhaal geïnspireerd op het oude verhaal: De wind in de wilgen.
De vertelling wordt ondersteund door klassieke muziek van Johan de Meij.
Terwijl er wordt verteld maken de kinderen een tekening.
Geschikt als opening van een themaweek rond muziek, dieren, vriendschap etc.  en goed te combineren met de kleutervoorstelling van de kleine mol die wil weten wie……
Geschikt voor kinderen vanaf groep 4 en de tekenvertelling duurt ongeveer 45 minuten.

Tekenvertelling: Romeo en Julia

Geschikt voor kinderen vanaf groep 6 en als liefdesverhaal passend bij het thema lentekriebels.

De Barones weet alles over het mooie, maar droevige liefdesverhaal: Romeo en Julia.

terwijl het verhaal wordt verteld luisteren de kinderen naar mooie, passende muziek en maken ze een tekening.

Griezelen

Een tekenvertelling voor kinderen van groep 4/5 t/m groep 8.

Professor WeetikveelTekenvertelling: Professor Weetikveel { specialist in menselijke zaken} verteld het griezelig, droeve verhaal van Frankenstein. Terwijl er wordt verteld zijn de kinderen, de beelden die zich in hun hoofden vormen, aan het tekenen. Het verhaal wordt ondersteund door spannende muziek en een grimmig decor.

Tekenvertelling : uil

In deze tekenvertelling wordt het levensverhaal van de uil verteld met alle facetten van het leven: geboorte, opgroeien, liefde, geluk, verdriet, etc. verteld door de uil. Tijdens het verhaal teken maken de kinderen een tekening van de beelden die in hun hoofden ontstaan. Dit alles wordt omlijst met passende muziek, klassiek, modern en soms grappig.

Geschikt voor kinderen van groep 4 t/m groep 8

De wijze uil

Anja M.G.

Anja M.G. Schmidt

De onderstebovenachterstevoren nicht van Annie.

Interactief, muzikaal en op maat te maken.  Anja kan alleen komen maar met Doré als pianiste erbij is het helemaal een feest.