Theater voor en met ouderen

Theater voor en met Ouderen

 

Muziek is een fantastische manier om plezier te hebben en met elkaar in contact te komen.

Doré
Len

 

 

 

 

 

Tijdens deze interactieve voorstelling  gericht op ouderen met en zonder geheugenproblemen, worden gedichten voorgedragen maar ligt het accent vooral op het zingen van oude bekende liederen.     Liederen van o.a. Ramses Shaffy, Jules de Corte, Annie MG Schmidt, Cornelis Vreeswijk , Toon Hermans en vele anderen komen aan bod.

Dit alles begeleid met prachtig pianospel.

Samen beleven, luisteren en zingen.

Deze voorstelling is ook geschikt voor een themafeest. Bv zomerfeest, herfstfeest, jubileum, bloesemfeest etc etc.

We passen dan de aankleding, liedjes, gedichten en verhalen aan.

Ook als mobile act te boeken we gebruiken dan een accordeon ipv de piano.

Op het filmpje een Coronaproof optreden in een kapel.

’n reactie:

Beste Len en Doré,

Wat hebben jullie de Laarbewoners vanavond aangenaam verrast met jullie geweldige performance.

Stuk voor stuk bekende gouwe ouwe Nederlandstalige toppers, waar wij als Laarbewoners geweldig van genoten !

Jullie zijn een perfect duo dat elkaar goed aanvoelt en aanvult.

Wat een genot om jullie te ZIEN en HOREN spelen.
En mooi dat ik vooraan zo kon genieten van de soepele manier waarop Doré de pianotoetsen bespeelde. Zij haalt er uit wat erin zit, zodat de piano volledig “tot leven” komt.

 

                                Carnaval

Caranavalsliedjes, Gedichtjes,Verhalen

Vrolijk Nederlandstalig,feestneus, serpetine,
etc, etc,

Een Coronaproof programma dat geschikt is voor kleine groepen mensen die in hun eigen huiskamer kunnen genieten van de vrolijkheid en herinneringen die het feest van Carnaval met zich meebrengt.

Interactief en zoveel mogelijk op maat.

Zing mee met Anja en Doré

Anja en Doré Het liedjes programma van Anja MG en Doré is ook geschikt voor een publiekcombinatie van ouderen en kinderen. Het is interactief en aan te passen aan de wensen en leeftijden van het publiek.

recensie:

Bron: www.gezinsstadapeldoorn.nl

Op 26 oktober heeft Len Copal twee voorstellingen gespeeld als Anja, de onderstebovensteachterstevoren nicht van Annie MG Schmidt. Doré van Deijck begeleidde haar op de piano.

Vol verwachting zaten de kinderen van De Kinderkajuit en buitenschoolse opvang Kids Base op de eerste rijen. De bewoners van Klein Geluk (Sainte Marie) hadden uitgekeken naar de voorstelling. Liedjes van Annie MG Schmidt! Ja, ze konden nog wel een aantal titels noemen. De kinderen kennen Annie, de tante van Anja, niet. Maar helemaal onbekend was het voor hen toch ook weer niet: Jip en Janneke waren er! Niet in het echt, maar wel op karton en in boekvorm. Voor de ouderen passeerden bekende en minder bekende liedjes. Gerritje, uit Ja zuster, nee zuster, die van duiven hield, zorgde voor oh’s en ah’s in de zaal. Op de step, op de step bleek een makkelijke meezinger. Lachen was het bij ‘in een rijtuigie’. Thomas speelde met verve het paard, Willem en Wim zaten in het rijtuig en keken naar ‘de kont van het paard’.

Bij sommigen liedjes kregen kinderen en ouderen een actieve rol. Toen Anja op de mast met doek wees, veerden sommigen kinderen op. ‘Op een onbewoond eiland’, dat kenden ze wel. Maar…Anja ging zingen over een schipbreukeling. Een groepje kinderen mocht met hemd en onderbroek zwaaien. Eindelijk, na 86 dagen, werden ze gered door een helikopter. Tijdens het lied ‘circus’ kon er worden gejongleerd met diabolo’s, bordjes en ballen. Bij een ander lied zong Anja een paar keer “fuck”. Hè, dat is toch een lelijk woord? Oh, maar ze heeft het over een fuchsia. Dat is een plant, die vroeger, maar ook nu nog, in menig vensterbank staat. Tot slot was het nog even griezelen met de spin Sebastiaan.

Hiermee was een einde gekomen aan een gezellig samenzijn. De tijdloze teksten van Annie, de mooie zang van Anja en het uitstekende pianospel van Doré hadden voor even de zogenaamde generatiekloof overbrugd. Of ze nou 2, 27, 51, 76 of 89 waren: iedereen zong, klapte en speelde mee en heeft genoten van de voorstelling.

Om 15.00 uur was het tijd voor de tweede voorstelling. Anja en Doré schitterden nogmaals voor een publiek van maar liefst 73 mensen van alle leeftijden. Het was een geslaagde middag!

De cirkel van het leven

In deze voorstelling wordt door de wijze uil  het levensverhaal van een uilengezin verteld. Van kind zijn naar verliefdheid, huwelijk tot geboorte, opvoeden, loslaten, zorg voor elkaar en overlijden.

Begeleid door de piano komen er bekende en minder bekende liedjes langs. Een verhaal met humor en meer.

De wijze uil

Kerstvoorstelling voor ouderen [en kinderen]

De herbergierster van Herberg:  d’n Zeuvende hemel, heeft het er druk mee.

De Herberg zit vol, staat daar een man met zijn hoogzwangere vrouw op een ezeltje, voor de deur.

En ze zien er zo armoedig uit…………………………………..

Het publiek speelt de personages uit het kerstverhaal en samen zingen we Kerstliederen.  Aan het eind een borreltje op de goede afloop

Met ondersteuning van prachtig pianospel van Doré van Deijck .

Deze sfeervolle voorstelling is zeer geschikt voor ouderen/licht dementerende, evt. samen met kinderen [vanaf 6 jaar], en duurt ongeveer 45 minuten.

De voorstellingen met pianiste Doré van Deijck  en theatermaakster Len Copal kosten: € 400,00

Excl. BTW en reiskosten€ 0,50 p/km

Neem ook eens een kijkje op de site van Doré : www.dorevandeijck.nl

Er is nog meer mogelijk…..

Vrijwel alle voorstellingen zijn op maat te maken. Zo kunnen we kiezen voor de accordeon of de voorstelling inkorten voor kleinere groepen/huiskamers en meerdere malen spelen op een dagdeel.

Zowel Doré als Len zijn ook afzonderlijk te boeken.  Doré met een muzikaal optreden, klassiek of prettige meezingers, piano of accordeon en Len voor o.a. onderstaande activiteiten.

Theaterontmoetingen op maat.

Rondom diverse thema’s zoals: zomer, vakantie, herfst, bloemen, liefde, Brabant,  etc. etc.  Met liedjes, gedichten, afbeeldingen en  attributen een thema beelden en belevend maken. Zeer geschikt voor mensen met dementie.

Deze theaterontmoetingen kunnen op de middag of vroeg op de avond plaatsvinden en, indien wenselijk, als terugkerende activiteit worden ingezet.

 

Met veel plezier heb ik de afgelopen tijd de volgende personages gespeeld: Anja M.G. Schmidt, poetsdame, vrouw van de zee, dikke kok, zeeman, carnavalsvierder, witte Piet, kabouter, Jo van de Bingo, bloesemvrouw, lieveliedjesvrouw,  enz.

Interactie is het belangrijkste doel en ik speel zowel voor groepen als voor mensen alleen.  Zingen, clownerie, verhalen, gedichten etc. etc.

Heb je vragen over de kosten, of wil je iets wat niet vernoemd is? Ik denk graag met je mee. Neem  gerust contact met me op.