Theater voor ouderen

Theater voor en met Ouderen

Een liedjes programma op theatrale wijze gebracht. Muziek is een fantastische manier om met elkaar in contact te komen. In deze interactieve voorstelling gericht op [dementerende] ouderen worden gedichten voorgedragen maar ligt het accent vooral op het zingen van oude bekende liederen. Maar ook komen de meer moderne nummers van o.a. Ramses Shaffy, Jules de Corte, Cornelis Vreeswijk aanbod.

Voorbeeld: de vrouw van de zee loopt rond en heeft flessenpost gevuld met gedichtjes en liedjes. de zee wordt gevoeld, geroken en gehoord.

De voorstelling is geschikt voor groepen van klein tot groot maar ook zeker  voor het persoonlijke “één op één” contact.

Met veel plezier heb ik de afgelopen tijd de volgende personages gespeeld: Anja M.G. Schmidt, poetsdame, vrouw van de zee, dikke kok, zeeman, carnavalsvierder, witte Piet, kabouter, Jo van de Bingo, bloesemvrouw, lieveliedjesvrouw,  enz.

Heb je vragen? neem  contact met me op.

Kosten: vanaf €150,00 per dagdeel

Er is nog meer…………

Het is mogelijk  het programma  uit te breiden met een goede pianiste voor de begeleiding van de liedjes.

Liedjes over het leven………….

De betere Nederlandstalige liedjes komen langs verpakt in een mooi verhaal.

Samen zingen en luisteren.

Zing mee met Anja en Doré

Anja en Doré Het liedjes programma van Anja MG en Doré is ook geschikt voor een publiekcombinatie van ouderen en kinderen. Het is interactief en aan te passen aan de wensen en leeftijden van het publiek.

recensie:

Bron: www.gezinsstadapeldoorn.nl

Op 26 oktober heeft Len Copal twee voorstellingen gespeeld als Anja, de onderstebovensteachterstevoren nicht van Annie MG Schmidt. Doré van Deijck begeleidde haar op de piano.

Vol verwachting zaten de kinderen van De Kinderkajuit en buitenschoolse opvang Kids Base op de eerste rijen. De bewoners van Klein Geluk (Sainte Marie) hadden uitgekeken naar de voorstelling. Liedjes van Annie MG Schmidt! Ja, ze konden nog wel een aantal titels noemen. De kinderen kennen Annie, de tante van Anja, niet. Maar helemaal onbekend was het voor hen toch ook weer niet: Jip en Janneke waren er! Niet in het echt, maar wel op karton en in boekvorm. Voor de ouderen passeerden bekende en minder bekende liedjes. Gerritje, uit Ja zuster, nee zuster, die van duiven hield, zorgde voor oh’s en ah’s in de zaal. Op de step, op de step bleek een makkelijke meezinger. Lachen was het bij ‘in een rijtuigie’. Thomas speelde met verve het paard, Willem en Wim zaten in het rijtuig en keken naar ‘de kont van het paard’.

Bij sommigen liedjes kregen kinderen en ouderen een actieve rol. Toen Anja op de mast met doek wees, veerden sommigen kinderen op. ‘Op een onbewoond eiland’, dat kenden ze wel. Maar…Anja ging zingen over een schipbreukeling. Een groepje kinderen mocht met hemd en onderbroek zwaaien. Eindelijk, na 86 dagen, werden ze gered door een helikopter. Tijdens het lied ‘circus’ kon er worden gejongleerd met diabolo’s, bordjes en ballen. Bij een ander lied zong Anja een paar keer “fuck”. Hè, dat is toch een lelijk woord? Oh, maar ze heeft het over een fuchsia. Dat is een plant, die vroeger, maar ook nu nog, in menig vensterbank staat. Tot slot was het nog even griezelen met de spin Sebastiaan.

Hiermee was een einde gekomen aan een gezellig samenzijn. De tijdloze teksten van Annie, de mooie zang van Anja en het uitstekende pianospel van Doré hadden voor even de zogenaamde generatiekloof overbrugd. Of ze nou 2, 27, 51, 76 of 89 waren: iedereen zong, klapte en speelde mee en heeft genoten van de voorstelling.

Om 15.00 uur was het tijd voor de tweede voorstelling. Anja en Doré schitterden nogmaals voor een publiek van maar liefst 73 mensen van alle leeftijden. Het was een geslaagde middag!

 

Kosten: € 400,00

Excl. BTW en reiskosten € 0,50 p/km

Kerstvoorstelling voor ouderen en kinderen

De herbergierster van Herberg:  d’n Zeuvende hemel, heeft het er druk mee.

De Herberg zit vol, staat daar een man met zijn hoogzwangere vrouw op een ezeltje, voor de deur.

En ze zien er zo armoedig uit…………………………………..

De voorstelling is interactief want het publiek speelt de personages uit het kerstverhaal.

Met ondersteuning van prachtig pianospel van Doré van Deijck zingen we samen Kerstliederen.

Deze sfeervolle voorstelling is zeer geschikt voor ouderen/licht dementerende samen met kinderen [vanaf 6 jaar], en duurt ongeveer 45 minuten.

Kosten: € 400,00

Excl. BTW en reiskosten€ 0,50 p/km