Theater voor ouderen

Theater voor en met Ouderen

 

Muziek is een fantastische manier om plezier te hebben en met elkaar in contact te komen.

Doré
Len

 

 

Tijdens deze interactieve voorstelling  gericht op ouderen met en zonder geheugenproblemen, worden gedichten voorgedragen maar ligt het accent vooral op het zingen van oude bekende liederen.     Liederen van o.a. Ramses Shaffy, Jules de Corte, Annie MG Schmidt, Cornelis Vreeswijk , Toon Hermans en vele anderen komen aan bod.

Dit alles begeleid met prachtig pianospel.

Samen beleven, luisteren en zingen.

 

Zing mee met Anja en Doré

Anja en Doré Het liedjes programma van Anja MG en Doré is ook geschikt voor een publiekcombinatie van ouderen en kinderen. Het is interactief en aan te passen aan de wensen en leeftijden van het publiek.

recensie:

Bron: www.gezinsstadapeldoorn.nl

Op 26 oktober heeft Len Copal twee voorstellingen gespeeld als Anja, de onderstebovensteachterstevoren nicht van Annie MG Schmidt. Doré van Deijck begeleidde haar op de piano.

Vol verwachting zaten de kinderen van De Kinderkajuit en buitenschoolse opvang Kids Base op de eerste rijen. De bewoners van Klein Geluk (Sainte Marie) hadden uitgekeken naar de voorstelling. Liedjes van Annie MG Schmidt! Ja, ze konden nog wel een aantal titels noemen. De kinderen kennen Annie, de tante van Anja, niet. Maar helemaal onbekend was het voor hen toch ook weer niet: Jip en Janneke waren er! Niet in het echt, maar wel op karton en in boekvorm. Voor de ouderen passeerden bekende en minder bekende liedjes. Gerritje, uit Ja zuster, nee zuster, die van duiven hield, zorgde voor oh’s en ah’s in de zaal. Op de step, op de step bleek een makkelijke meezinger. Lachen was het bij ‘in een rijtuigie’. Thomas speelde met verve het paard, Willem en Wim zaten in het rijtuig en keken naar ‘de kont van het paard’.

Bij sommigen liedjes kregen kinderen en ouderen een actieve rol. Toen Anja op de mast met doek wees, veerden sommigen kinderen op. ‘Op een onbewoond eiland’, dat kenden ze wel. Maar…Anja ging zingen over een schipbreukeling. Een groepje kinderen mocht met hemd en onderbroek zwaaien. Eindelijk, na 86 dagen, werden ze gered door een helikopter. Tijdens het lied ‘circus’ kon er worden gejongleerd met diabolo’s, bordjes en ballen. Bij een ander lied zong Anja een paar keer “fuck”. Hè, dat is toch een lelijk woord? Oh, maar ze heeft het over een fuchsia. Dat is een plant, die vroeger, maar ook nu nog, in menig vensterbank staat. Tot slot was het nog even griezelen met de spin Sebastiaan.

Hiermee was een einde gekomen aan een gezellig samenzijn. De tijdloze teksten van Annie, de mooie zang van Anja en het uitstekende pianospel van Doré hadden voor even de zogenaamde generatiekloof overbrugd. Of ze nou 2, 27, 51, 76 of 89 waren: iedereen zong, klapte en speelde mee en heeft genoten van de voorstelling.

Om 15.00 uur was het tijd voor de tweede voorstelling. Anja en Doré schitterden nogmaals voor een publiek van maar liefst 73 mensen van alle leeftijden. Het was een geslaagde middag!

 

 

Kerstvoorstelling voor ouderen en kinderen

De herbergierster van Herberg:  d’n Zeuvende hemel, heeft het er druk mee.

De Herberg zit vol, staat daar een man met zijn hoogzwangere vrouw op een ezeltje, voor de deur.

En ze zien er zo armoedig uit…………………………………..

Het publiek speelt de personages uit het kerstverhaal en samen zingen we Kerstliederen.  Aan het eind een borreltje op de goede afloop

Met ondersteuning van prachtig pianospel van Doré van Deijck .

Deze sfeervolle voorstelling is zeer geschikt voor ouderen/licht dementerende samen met kinderen [vanaf 6 jaar], en duurt ongeveer 45 minuten.

 

De voorstellingen met pianiste Doré van Deijck  en theatermaakster Len Copal kosten: € 400,00

Excl. BTW en reiskosten€ 0,50 p/km

Neem ook eens een kijkje op de site van Doré : www.dorevandeijck.nl

Er is nog meer mogelijk…..

Met veel plezier heb ik de afgelopen tijd de volgende personages gespeeld: Anja M.G. Schmidt, poetsdame, vrouw van de zee, dikke kok, zeeman, carnavalsvierder, witte Piet, kabouter, Jo van de Bingo, bloesemvrouw, lieveliedjesvrouw,  enz.

 

Interactie is het belangrijkste doel en ik speel zowel voor groepen als voor mensen alleen. Zingen, clownerie, verhalen gedichten etc. etc.

Heb je vragen of wil je iets wat niet vernoemd is? Ik denk graag met je mee. Neem  gerust contact met me op.

Kosten: vanaf €150,00 per dagdeel